Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce se întâmplă: De ce polițiștii moldoveni nu mai vor să ia mită

© Sputnik / Rodion ProcaMită - poză simbol
Mită - poză simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Un șofer ar putea fi trimis la închisoare pe un termen de până la șase ani.

CHIȘINĂU, 26 iun — Sputnik. Un șofer care a încercat să dea mită un polițist riscă să fie privat de libertate pe un termen de până la șase ani.

Bani, mită, corupţie, денги, коррупция, взятка - Sputnik Moldova
Incredibil. Reacția conducerii MAI atunci când vede cum un polițist ia mită

Potrivit procurorilor, un specialist al Serviciului Supraveghere Tehnică și Circulație Rutieră al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău a denunțat acțiunile unui șofer care a încercat să-i dea șpagă.

Conducătorul auto a fost implicat într-un accident rutier. În urma expertizei medico-legale s-a constatat că tânărul era în stare de ebrietate provocată de consumul de substanțe narcotice.

Inculpatul a încercat să mituiască omul legii cu 15 mii de ruble rusești (4230 lei moldovenești), iar în schimbul banilor șoferul solicita să nu fie documentat pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate.

Bănuitul nu și-a recunoscut vina. Dacă va fi găsit vinovat, șoferul va fi condamnat pentru comiterea infracțiunii de corupere activă.

Ofițerii CNA au pus mâna pe o avocată: Iată ce a făcut>>>

El riscă privațiune de libertate de până la șase ani și amendă în mărime de la 2000 până la 4000 unităţi convenţionale.

Fluxul de știri
0