Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Încă un protest în Capitală: Avocații, împotriva aplicării excesive a arestului

© Sputnik / Miroslav RotariCurtea de apel апелляционная палата
Curtea de apel апелляционная палата - Sputnik Moldova
Abonare
Câteva zeci de avocați protestează, începând cu ora 10:00, în fața Curții de Apel din Chișinău împotriva aplicării excesive a arestului de către judecători împotriva clienților lor.

Cristina Oglinda - Sputnik Moldova
Societate
Interviu cu Cristina Oglinda: De ce apelează moldovenii la serviciile avocaților
CHIȘINĂU, 26 iunie — Sputnik. Avocații cer respectarea drepturilor clienților lor care sunt plasați în arest de către instanță în mod ilegal. Apărătorii susțin judecătorii nu aplică în mod corect și imparțial legea, ci răspund comenzilor venite din partea procurorilor.
"Arestul — o excepție, nu o regulă" este scris pe un placat purtat de avocații care protestează.

Ei au cerut demisia câtorva judecători de la Curtea de Apel, care, în opinia avocaților, aplică arestul pentru a face presiune asupra clienților. În același timp, condițiile în care sunt ținuți cei arestați sunt inumane și degradante, astfel că asupra lor se face presiune.

"Arestul este aplicat nu pentru a preveni un risc, ci pentru a-l intimida, umili pe cel arestat, ca acesta să facă denunțuri", a declarat un avocat.

 

Fluxul de știri
0