Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

ANSA atenționeză: În raionul Ialoveni au fost depistate focare de dăunători de roșii

Abonare
Producătorilor de tomate le-au fost înaintate recomandări pentru lichidarea focarelor.

CHIȘINĂU, 26 iun — Sputnik. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a depistat în raionul Ialoveni două focare de dăunătoare de roșii, cultivate în sere de către fermieri.

ANSA - Sputnik Moldova
Societate
„No How” de la ANSA - vezi ce au inventat autoritățile

Plantele atacate au fost parțial eliminate (plantele au fost arse). Totodată, ANSA a recomandat agenților economici să instaleze „capcane feromonale" pentru capturarea dăunătorului în masă, atât în interiorul serelor cât şi pe teritoriul aferent, se menționează într-un comunicat de presă a instituției.

În același, au fost întreprinse măsuri de combatere — aplicarea de tratamente cu insecticide, conform „Registrului de Stat al produselor de uz fitosanitar şi al fertilizanţilor", permise pentru utilizare în Republica Moldova, ţinând cont de intervalul de pauză până la recoltare.

În prezent, situația fitosanitară este monitorizată de ANSA și agenții economici, în colaborare cu Direcția Protecția și Sănătatea Plantelor.

Ciuma porcilor se extinde în Moldova: Putem sau nu mânca carnea infectată>>>

În conformitate cu legea privind Protecţia Plantelor, în procesul de cultivare a plantelor, persoanele fizice şi juridice, indiferent de tipul de proprietate şi forma juridică de organizare, sunt obligate să efectuieze cercetarea sistematică a semănăturilor şi a plantaţiilor, realizarea de măsuri fitosanitare în scopul prevenirii apariţiei şi disemnării organismelor dăunătoare.

Fluxul de știri
0