Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Americanii sunt interesați să investească în Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariПремьер-министр Республики Молдова Павел Филип
Премьер-министр Республики Молдова Павел Филип - Sputnik Moldova
Abonare
O delegație de oficiali din țara noastră se află într-o vizită de lucru în SUA.

CHIȘINĂU, 26 iun — Sputnik. O delegație formată din oficiali din țara noastră, condusă de premierul Pavel Filip, se află într-o vizită de lucru în SUA. În cadrul întrevederilor care au avut loc la Washington, președintelui Asociației de Afaceri Americană-Central Europeană, Eric Stewarta, declarat că Republica Moldova este atractivă pentru investitorii americani. Declaraţia a fost făcută în cadrul unei mese rotunde organizate la Washington. 

Ambasdadorul SUA în România, Hans Klemm - Sputnik Moldova
Ambasadorul SUA își face bagajele? Cine vine în loc

La eveniment au participat și reprezentați ai companiilor americane care s-au arătat interesați de potențialul economic al Moldovei și au declarat că vor studia posibilitățile de a face investiții în țara noastră. Pavel Filip s-a arătat deschis și a încurajat antreprenorii americani să vină în țara noastră. Din delegaţia ţării noastre, care a participat la masa rotundă, au făcut parte noul ambasador al Moldovei în SUA, Cristina Balan, ministrul de Externe, Tudor Ulianovschi, dar şi ministrul Economiei, Chiril Gaburici.

În urma discuţiilor cu oficialii moldoveni, reprezentanţii mai multor companii americane au declarat că sunt interesaţi să investească în domeniul IT, infrastructură şi alte domenii.

Ambasada SUA la București - Sputnik Moldova
Ambasada SUA la Bucureşti, în stare de alertă: Ce se întâmplă în capitala României

"Companiile americane pot lansa afaceri în cele șapte Zone Economice Libere și în primul parc IT din Moldova, unde impozitul unic de 7% pentru rezidenții parcului este unul foarte atractiv, iar industria IT se dezvoltă cu ritmuri rapide și creează o valoare adăugată înaltă", a fost precizat într-un comunicat de presă plasat pe pagina oficială a Guvernului.

„Crearea primului Parc IT este un proiect de suflet pentru mine, pe care l-am promovat fiind ministru al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor. În prezent, în acest parc deja activează 206 de companii IT", a declarat premierul Pavel Filip.

Asociația de Afaceri Americană-Central Europeană este o platformă de discuții care oferă oportunități de dezvoltare comerțului reciproc între SUA și statele din Europa Centrală. Aceasta reunește 14 țări, printre care Republica Moldova, România, Austria, Bulgaria şi Croația. În prezent, în ţara noastră activează peste 400 de întreprinderi cu capital american.

Fluxul de știri
0