Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ambasada SUA la Bucureşti, în stare de alertă: Ce se întâmplă în capitala României

© Photo : WikimapiaAmbasada SUA la București
Ambasada SUA la București - Sputnik Moldova
Abonare
Personalul Ambasadei SUA este sfătuit să rămână constant în stare de alertă: instituţia a emis o avertizare pentru protestele de astăzi care au loc în Bucureşti.

BUCUREŞTI, 9 iun — Sputnik, Georgiana Arsene. Protestele anunţate să aibă loc astăzi în capitala României au îngrijorat autorităţile americane de la Bucureşti care şi-au avertizat cetăţenii să aibă grijă pe unde circulă şi să ia legătura cu instituţia în cazul în care întâmpină probleme.

Nu se ştie exact din ce motiv instituţia americană iese cu acest mesaj, dar el poate fi interpretat fie ca unul alarmist, fie, dimpotrivă, ca unul de prevenţie.

„Patru demonstraţii şi patru proteste separate sunt aşteptate sâmbătă, 9 iunie 2018. Locul şi intervalul orar în care vor fi acestea se suprapune într-o oarecare măsură şi se aşteaptă un număr mare de participanţi. Se estimează că traficul pietonal şi cel al autovehiculelor în aceste zone va fi afectat în mod negativ", notează instituţia, care a enumerat evenimentele zilei.

US State Department - Sputnik Moldova
Jurnalist american: „Departamentul de Stat a tratat România ca pe o colonie"

De asemenea, Ambasada SUA la Bucureşti îşi sfătuieşte personalul să evite mulţimile agresive sau agitate şi să rămână constant în stare de alertă, atent la evenimentele din jur.

Mai mult, li ce solicită să găsească rute alternative, să îi planifice programul în concordanţă şi să păstreze în minte o cale de ieşire în cazul deplasării prin zone aglomerate a să evite rănirea în caz de incidente şi, prin înregistrarea în Smart Traveller Eurollment Program, vor primi informaţii de securizate actualizate.

Menţionăm că protestul PSD de diseară este extrem de controversat şi se aşteaptă apariţia instigatorilor.

Fluxul de știri
0