Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon pleacă la Paris, la invitația lui Macron: Iată care este scopul vizitei

© Facebook / Igor DodonPreședintele Igor Dodon și ambasadorul Franței la Chișinău, Pascal Le Deunff
Președintele Igor Dodon și ambasadorul Franței la Chișinău, Pascal Le Deunff - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele francez Emmanuel Macron l-a invitat pe omologul său moldovean, Igor Dodon, să întreprindă o vizită oficială în țara sa. Iată care este scopul vizitei - detalii.

CHIȘINĂU, 26 iun — Sputnik. Președintele moldovean Igor Dodon a fost invitat de președintele francez Emmanuel Macron să întreprindă o vizită în țara Galilor pentru a participa la Forumul Păcii. Dodon l-a înștiințat pe ambasadorul Franței la Chișinău că acceptă invitația.

”Am avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Franceze în Republica Moldova, domnul Pascal Le Deunff”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook, precizând că a ”acceptat invitația Președintelui Republicii Franceze, domnul Emmanuel Macron, de a participa la deschiderea Forumului Păcii, care se va desfășura la Paris, în luna noiembrie curent”.

Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Politică
Scenarii postelectorale: Iată de ce Dodon crede că PSRM va câștiga alegerile parlamentare

Totodată, în discuția cu ambasadorul francez, președintele a abordat mai multe subiecte cu privire la situația politica internă și externă a țării, precum și starea actuală a relațiilor moldo-franceze.

Astfel președintele și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu decizia Curții Supreme de Justiție cu privire la anularea rezultatelor alegerilor locale din municipiul Chișinău, care în opinia lui, ”creează un precedent periculos și va avea consecințe foarte serioase pe termen lung, inclusiv în perspectiva alegerilor parlamentare care sunt preconizate peste câteva luni”.

Fluxul de știri
0