Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Premierul Filip anunță controale de proporții în toată țara: Cine va fi vizat

© Sputnik / Miroslav RotariПремьер-министр Республики Молдова Павел Филип
Премьер-министр Республики Молдова Павел Филип - Sputnik Moldova
Abonare
După cazul de intoxicație în masă, tabăra în care se odihneau 98 de copii a fost închisă.

CHIȘINĂU, 25 iun — Sputnik. Prim-ministrul Pavel Filip a cerut investigarea cazului de intoxicație în masă de la o tabără de copii din orașul Taraclia. El a dispus în acest scop crearea de urgență a unui grup de lucru, sub egida Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Grupul de lucru urmează să stabilească circumstanțele care au determinat apariția cazurilor de intoxicație, dar și persoanele responsabile. Totodată, vor fi verificate toate taberele de odihnă pentru copii, pentru a nu admite alte cazuri similare.

Din grupul de lucru fac parte reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, ai Agenției Naționale Sănătate Publică, ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor și ai Inspectoratului General de Poliție.

Între timp, tabăra în care se odihneau 98 de copii a fost închisă, toți copiii fiind trimiși acasă.

În urma unor verificări prealabile, specialiștii Agenției Naționale de Sănătate Publică au descoperit că tabăra funcționa fără autorizația sanitară. De asemenea, experții au identificat mai multe abateri de la normele sanitar-epidemiologice, între care: calitatea necorespunzătoare a apei, lipsa condițiilor necesare pentru igienă, dar și faptul că nu toți angajații au susținut examenul medical profilactic.

Amintim că, în zilele de 23-25 iunie curent, peste 30 de copii care se odihneau în tabăra din Taraclia au fost internați cu simptome de intoxicație. Supravegherea epidemiologică a focarului continuă.

Fluxul de știri
0