Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

De ce suporterii sunt impresionați de Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaБолельщики ЧМ-2018 по футболу в Москве
Болельщики ЧМ-2018 по футболу в Москве - Sputnik Moldova
Abonare
Rusia a oferit nu doar un spectacol de excepție la deschiderea Cupei Mondiale de Fotbal, dar și un turneu impresionant organizat pentru copiii din întreaga lume. Peste 1500 de copii și delegați din 215 țări și regiuni au participat la etapa finală a proiectului Fotbal Pentru Prietenie aflat sub egida FIFA și compania Gazprom.
De ce suporterii au rămas impresionați de Cupa Mondială din Rusia ?

În premieră pentru o țară organizatoare a Campionatului Mondial de Fotbal, 32 de echipe formate din jucători de pe diferite continente au avut ocazia de a disputa meciuri amicale.

În plus din fiecare țară au fost selectați și un tânăr jurnalist pentru a participa la activități de reflectare a evenimentelor. În ambele cazuri vârsta participanților a fost de 12 ani.

Copiii au avut ocazia de a face cunoștință cu bazele sportive Spartak și Lokomotiv, acolo unde au fost desfășurate antrenamentele și partidele finale. Premiile câștigătorilor le-au fost înmânate de legendarul portar spaniol Hector Casillas în cadrul unei gale organizate la unul dintre cele mai mari parcuri acvatice din lume, Moscvarium.

Participanții au fost incadrați și în deschiderea Cupei Mondiale, fiind purtători de steaguri ale statelor pe care le reprezintă.
Cu ce anume i-a impresionat pe tinerii participanți? Aflați în interviu.

Fluxul de știri
0