Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Cât a cheltuit Rusia pentru organizarea Campionatului Mondial de Fotbal?

© Photo : Facebook / Cristian FriskCristian Frisk
Cristian Frisk - Sputnik Moldova
Abonare
"Rusia a reușit o performanță extraordinară organizând Cupa Mondială la scurt timp după desfășurarea Olimpiadei de Iarnă de la Sochi. Este o acțiune logică, iar impactul social va veni imediat", de această părere este comentatorul sportiv Cristian Frisk.
Cât a cheltuit Rusia pentru organizarea Campionatului Mondial ?

În cadrul emisiunii matinale Radio Sputnik, jurnalistul român Cristian Frisk a punctat mai multe aspecte pozitive pe care le are campionatul Mondial asupra economiei Rusiei la nivel macroeconomic.

"Fotbalul este o mare industriei, iar infrastructura hotelieră, a drumurilor, aeroporturile, arenele sportive și multe altele construite cu ocazia aceste ediții va impusiona economia în mod indiscutabil. În plus, societatea este mobilizată și participă direct sau indirect la acest eveniment", a declarat Cristian Frisk.

De menționat că Federația Rusă a cheltuit peste 11 miliarde de dolari pentru desfășurarea Cupei Mondiale. Analiștii economici sunt de părere că cei peste 1 milion de turiști ajunși în Rusia pentru a fi prezenți în tribunele stadioanelor vor cheltui peste cinci miliarde de dolari. Mai mult decât atât, practica internațională demonstrează că orice țară organizatoare a unei ediții de campionat Mondial înregistrează o creștere a fluxului de turism în rumătorii doi ani de peste 20%.

De asemenea în cadrul emisiunii matinale comentatorul sportiv a oferit explicații cu privire la mai multe rezultate sportive, dar și șansele echipelor balcanice de a ajunge cel puțin faza semifinalelor.

Fluxul de știri
0