Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Consiliul Electoral turc: Erdogan a obţinut majoritatea absolută de voturi

© REUTERS / Kayhan Ozer / Presidential PalaceCumhurbaşkanı Erdoğan, Huber Köşkü'nün önünde bekleyenlere seslendi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Huber Köşkü'nün önünde bekleyenlere seslendi. - Sputnik Moldova
Abonare
Actualul preşedinte al Turciei, Recep Tayyip Erdogan a obţinut susţinerea unei majorităţi absolute a alegătorilor care au participat la procesul electoral, a declarat Sadi Guven, preşedintele Consiliului Electoral Suprem al Turciei, citând rezultatele preliminare.

BUCUREŞTI, 25 iun — Sputnik. Duminică, în Turcia s-au desfăşurat alegeri prezidenţiale şi parlamentare.

"După procesarea a 97,7% din voturi, preşedintele Erdogan obţine majoritatea absolută. Partidul Dreptăţii şi Dezvoltării (AKP), Partidul Mişcarea Naţionalistă, Partidul Popular Republican, Partidul Bine şi Partidul Popular Democrat au trecut pragul electoral de 10%", a spus Sadi Guven jurnaliştilor.

Potrivit agenției de știri Anadolu, principalul adversar al lui Erdogan, Muharrem Ince, care este de la Partidul Popular Republican (CHP) din opoziția turcă, a reușit să obțină 30,7% din voturi.

În același timp, Partidul Dreptăţii și Dezvoltării (AKP), aflat la guvernare, a obținut aproape 53% din voturi în alegerile parlamentare, în timp ce CHP a obţinut 22,7%, iar Partidul Democrat Pro-kurd (PPP) a câștigat 11,6% de voturi după ce au fost numărate mai mult de 90% din voturi.

Comentând victoria sa, Erdogan a declarat duminică că guvernul său va continua să răspundă celor care amenință Turcia prin intermediul organizațiilor teroriste. El a cerut țării sale să se concentreze asupra viitorului după alegeri și și-a reînnoit determinarea de a îmbunătăți drepturile și libertățile în țară.

Fluxul de știri
0