Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Peste 100 de mii de britanici au protestat la Londra împotriva Brexit-ului

© AFP 2024 / JUSTIN TALLIS Зонт с флагом Британии на фоне Биг-Бена
Зонт с флагом Британии на фоне Биг-Бена - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul britanic a votat deja legea cu privire la Brexit, formal Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord se va retrage din UE în martie 2019.

CHIȘINĂU, 24 iunie – Sputnik. Zeci de mii de britanici au mărşăluit prin centrul Londrei până în faţa Parlamentului pentru a cere un al doilea referendum pentru Brexit. Aceștia sunt oameni care nu vor ca desprinderea Marii Britanii de Uniunea Europeană să se producă fără un acord detaliat între Londra şi Bruxelles.

Négociations sur le Brexit: «l’une des plus grandes trahisons dans l’histoire du pays» - Sputnik Moldova
Declarație bombă a unui eurodeputat: Brexit cea mai mare trădare din istoria țării

Euronews transmite că în total la acest marș au participat o sută de mii de britanici. 

Britanicii care nu vor ieşirea din blocul comunitar reacţionează astfel la informaţiile potrivit cărora guvernul condus de Theresa May ia în calcul părăsirea Uniunii Europene, fără un acord prealabil, din cauza eşuării negocierilor cu Bruxelles-ul, transmite Digi24.

O astfel de mişcare ar putea provoca haos în economia britanică şi de asta se tem cel mai tare cei care se opun Brexitului. În plus, milioane de britanici se tem că-şi vor pierde locurile de muncă după retragerea munltinaţionalelor dincolo de Canalul Mânecii, iar cei care trăiesc în celelalte state UE se tem că-şi vor pierde dreptul de rezidenţă.

Parlamentul britanic a votat deja legea cu privire la Brexit, formal Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord se va retrage din UE în martie 2019. 


Fluxul de știri
0