Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Declarație bombă a unui eurodeputat: Brexit cea mai mare trădare din istoria țării

© REUTERS / Peter NichollsNégociations sur le Brexit: «l’une des plus grandes trahisons dans l’histoire du pays»
Négociations sur le Brexit: «l’une des plus grandes trahisons dans l’histoire du pays» - Sputnik Moldova
Abonare
Negocierile dintre Uniunea Europeană și Regatul Unit privind condițiile Brexit sunt pe muchie de cuțit și asta în timp ce opinia publică britanică este tot mai pesimistă cu privire la consecințele privind ieșirea din UE. Bill Etheridge, membru al Partidului Independenței Regatului Unit (UKIP), a comentat situația pentru Sputnik.

CHIȘINĂU, 16 iun — Sputnik. Membrii Parlamentului britanic și lorzii Membrii Parlamentului Britanic și Lorzii se străduiesc să ignore voința poporului și încearcă să forțeze țara să rămână în cadrul Uniunii Europene, a declarat, într-un interviu pentru Sputnik, Bill Etheridge, membru al Partidului pentru Independența Regatului Unit (UKIP) și deputat în Parlamentul European. 

”Cred că Brexit nu mai înseamnă independență. […] Orice model al acestui proces pe care îl urmăm nu înseamnă și obținerea independenței totale. În primul rând, nu este ceea ce au cerut oamenii. Și apoi, într-o anumită măsură, permite statelor străine să ne controleze”, a declarat europarlamentarul.

Brexit - Sputnik Moldova
Brexit: Scenariu apocaliptic pentru Marea Britanie

El a adăugat că partea pro-europeană a parlamentului britanic se va concentra și se va simți capabilă să intimideze și să manipuleze un prim-ministru slab și timid pentru scopurile sale.

"La rândul lor, negociatorii Uniunii Europene nu vor renunța pentru că știu să blocheze guvernul britanic”, a spus Etheridge.

 El crede că britanicii vor începe să protesteze pentru a-și face vocea auzită.

”În opinia mea, ne este asigurată una dintre cele mai mari trădări din istoria țării", a subliniat demnitarul.

Premierul britanic Theresa May a promis că țara sa va părăsi blocul comunitar pe 29 martie 2019 și a declarat că nu va exista o nouă consultare populară privind Brexit.

Fluxul de știri
0