Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Reacția ministrului Sănătății la știrea că la Institutul Oncologic se ia mită

© SputnikInstitutul oncologic
Institutul oncologic - Sputnik Moldova
Abonare
Cum a reacționat ministrul Sănătății la știrea că în Institutul Oncologic se percep taxe neoficiale.

CHIȘINĂU, 21 mart – Sputnik. Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari, s-a autosesizat pe marginea unor informații apărute în spațiul public legate de taxele neoficiale pentru consultațiile la medicii din Institutul Oncologic din Moldova. 

Spital - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Important pentru bolnavii de cancer din Moldova. Ce se schimbă de la 1 ianuarie

Ministrul a mers la Institutul Oncologic unde s-a documentat despre modul în care se realizează consultațiile și investigațiile. Cebotari a vizitat Secția spitalicească, a discutat cu pacienții despre calitatea serviciilor medicale acordate, despre tratament și problemele care le întâmpină. 

Într-un comunicat de presă difuzat de Ministerul Sănătății se menționează că în discuțiile cu ministrul Cebotari ”pacienții s-au arătat mulțumiți de calitatea actului medical și de tratamentul oferit în cadrul instituției, menționând faptul că este necesară reparația secțiilor, dotarea cu mobilier nou și echipamente medicale performante”.

Bolnavii de cancer, arși și iradiați la un spital din Bălți>>>

Svetlana Cebotari a solicitat conducerii instituției ca să fie eliminate complet consultațiile planificate de către medici în cadrul Secțiilor spitalicești contra plată, din moment ce în cadrul Centrului Consultativ Diagnostic acestea sunt absolut gratuite.

Fluxul de știri
0