Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cetățenii care vor să-și facă pașaport, trebuie să știe că au intervenit schimbări

© Sputnik / Miroslav RotariPașaport
Pașaport - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Zilnic, subdiviziunile teritoriale ale ASP, responsabile de eliberarea actelor de identitate și evidență a populației, recepționează în medie 3150 de cereri, în timp ce în luna aprilie se înregistrau 2000 de solicitări.

CHIȘINĂU, 24 iunie – Sputnik. Numărul cererilor pentru eliberarea pașaportului cetățeanului Republicii Moldova a crescut semnificativ începând cu luna mai a anului curent, anunță Agenția Servicii Publice (ASP) într-un comunicat de presă. 

Zilnic, subdiviziunile teritoriale ale ASP, responsabile de eliberarea actelor de identitate și evidență a populației, recepționează în medie 3150 de cereri, în timp ce în luna aprilie se înregistrau 2000 de solicitări. Cele mai multe adresări sunt în Chișinău.

Pașaport - Sputnik Moldova
Societate
Ce nu știai despre chip-ul integrat în pașaportul moldovenesc

În scopul asigurării activităţii eficiente a serviciilor eliberare a actelor de identitate și prestării calitative a serviciilor publice în această perioadă s-au  întreprins mai multe măsuri administrative. Pentru Serviciile eliberare a actelor Botanica și Râșcani din municipiul Chișinău s-a stabilit un program de lucru de 6 zile lucrătoare și anume: luni, marţi, miercuri, joi, vineri şi sâmbătă, în intervalul orelor: 800 – 1700.

Totodată, a fost extins cu o oră programul de lucru pentru SEAI Centru, municipiul Chișinău, care își desfășoară activitatea de la ora 7.00 până la 17.00  în zilele de luni până vineri și de la 9.00  până la 13.00  în zilele de sâmbătă și duminică.

Conform programului de lucru stabilit, în toate serviciile de eliberare a actelor de identitate este asigurat procesul continuu de prestare a serviciilor, pauza de masă fiind organizată în baza unui grafic, fără a întrerupe activitatea.

Solicitanții pot depune cererile pentru eliberarea actelor de identitate la orice subdiviziune teritorială a Agenției Servicii Publice, indiferent de locul înregistrării la domiciliu sau reședință.

De la începutul anului curent, au fost eliberate peste 203 400 de pașapoarte. Dacă în luna aprilie au fost înregistrate 32 800 de cereri, în luna mai cifra a ajuns la 47 740, iar în primele două săptămâni ale lunii iunie au fost deja eliberate 29 500 de acte.


Fluxul de știri
0