Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce nu știai despre chip-ul integrat în pașaportul moldovenesc

© Sputnik / Miroslav RotariPașaport
Pașaport - Sputnik Moldova
Abonare
În chip-ul integrat în pașaportul cetățeanului Republicii Moldova este stocată mai multă informație.

CHIȘINĂU, 24 iunie – Sputnik. Pașapoartele cetățenilor Republicii Moldova, puse în circulație din 2014, corespund standardelor internaționale de asigurare a securității informaționale. Anunțul a fost făcut de vicedirectorul Agenției Servicii Publice (ASP), Vitalie Ciolac, în timpul prezentării în Parlament a Raportului de activitate al ASP. 

Pașaport - Sputnik Moldova
Societate
Nu vom mai plăti pentru programarea prealabilă la perfectarea pașaportului

Potrivit acestuia, informația stocată în chipul electronic este protejată de un nou mecanism de securitate, mandatat de Uniunea Europeană. 

Buletinul de identitate electronic, eliberat începând din 2014, este integrat cu soluțiile e-guvernare și permite întocmirea actelor juridice în format electronic, accesarea informației din sistemele și resursele informaționale, procesarea serviciilor electronice publice și private, efectuarea tranzacțiilor financiare, precum și utilizarea acestuia pe viitor la realizarea votului electronic în țara noastră. 

Potrivit datelor din Registrul de Stat al Populației, pe data de 1 mai 2018, în circulație erau 3 028 551 de pașapoarte valabile ale cetățenilor Republicii Moldova, dintre care 2 203 957 de pașapoarte biometrice și 824 594 de pașapoarte non-biometrice. 

Fluxul de știri
0