Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Care este cea mai mare imoralitate: Explicația unui preot ortodox

© Facebook / Părintele CalistratPărintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni, Iași
Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni, Iași - Sputnik Moldova
Abonare
Astăzi există o imoralitate mai mare decât căsătoria între bărbați (homosexuali) și aceasta este educația sexuală în școli, afirmă părintele Calistrat Chifan.

CHIŞINĂU, 23 feb — Sputnik, Sergiu Praporșcic. Astăzi doar unii dintre preoți, dintre călugări își mai permit luxul de a spune adevărul. Adevărul, nu jumătăți sau frânturi de adevăr. Și lucrul acesta, volens, nolens, iese în evidență pentru că alții, alte categorii (și mă refer aici deopotrivă și la pedagogi, și la jurnaliști, și la alții) nu mai vor sau nu mai pot să o facă. Conjunctura nu-i iartă dacă cumva încetează să mai fie "political correctness".

Și unul dintre acești preoți nonconformiști este, fără tăgadă, părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni din Iași.

În una dintre recentele sale predici el s-a referit la educația sexuală în clasele primare. În opinia lui, aceasta este una dintre cele mai imoralități din ziua de astăzi.

Părintele Calistrat Chifan - Sputnik Moldova
Adevărata semnificație a postului: Explicația unui preot ortodox - Video

"Nu poți să vorbești despre Dumnezeu pentru că imediat ești atacat! Nu poți să vorbești despre credință pentru că ești atacat! Nu pronunța cuvinte legate de Ortodoxie sau de Dumnezeu pentru că ești atacat! Nu poți vorbi nimic despre morală pentru că ești atacat! Păi cea mai mare imoralitate, la ora actuală, nu este căsătoria între bărbați, măcar ăia sunt bătrâni sau majori, treaba lor! Dar cum să-ți permiți tu să pătrunzi ca satana în inocenta pruncilor și să-i înveți pe dânșii descrierea actului sexual, în clasele I-a, a II-a, a III-a, a IV-a?", întreabă Calistrat Chifan.

"Dacă nu reușesc să tâmpească poporul matur, pentru că de la 30 de ani până la 70 de ani nu ai cum să-i schimbi mentalitatea unui om, pentru că este conturată, vor încerca să se strecoare la grădiniță și în generațiile mici! Ce faci, îi îmbolnăvești psihic cu mizerii, le strici pudicitatea, inocența, moralitatea, rușinea. Ați văzut copilașii mici? Dacă le vorbești urât, se înroșesc toți, se fac ca o sfeclă roșie! Ăla este Duhul Sfânt în ei, pentru ca sunt îngeri! Și tu vii să le vorbești porcăriile alea, anumit, ca să îi obișnuiești cu ele, să li se pară normalitate…", spune predicatorul de la Mănăstirea Vlădiceni.

Vaccinare. Poză simbol - Sputnik Moldova
Societate
Ne vaccinăm sau nu copiii? Un cunoscut preot ortodox pune punctul pe i

"Dar "scopul drăcesc" nu este acesta — să îi învețe morală și sexualitate, n-are nici o treabă, ci să le aprindă mintea la curiozitate. Așa au fost ademeniți și Adam și Eva în Rai, când li s-a spus că "dacă veți mânca din pomul acesta, veți muri!" Așa și copilașii.. "ia să vad eu ce e aia mămică, ce e ăla tătic, ia sa ne jucam de-a mama și de-a tata!" Și dintr-un copil mic până la 8, 9,10 ani, căruia îi este rușine să se dezbrace în fața părinților, vezi astăzi familii dezmățate care se duc la mare, la plajă la nudiști și umblă toți în pielea goală ca dracii, fără nimic pe ei. Și zic: "Da, așa e normal! Noi n-avem inhibiții!" NU AVEȚI RUȘINE MĂ!!!!, NU INHIBIȚII!!!", spune preotul Calistrat Chifan.

Fluxul de știri
0