Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ne vaccinăm sau nu copiii? Un cunoscut preot ortodox pune punctul pe i

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaVaccinare. Poză simbol
Vaccinare. Poză simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Părintele Calistrat Chifan a mărturisit la una dintre recentele sale predici că foarte multă lume îl întreabă ce să facă: să-și vaccineze sau nu pruncii. Răspunsul pe care l-a dat părintele ar putea nu doar să șocheze, ci și să scandalizeze multă lume.

CHIȘINĂU, 10 iun — Sputnik. Părintele Calistrat Chifan spune că sănătatea pruncilor este o datorie, iar lumea este manipulată pe subiectul vaccinurilor.

"Pe mine mă întreabă foarte mulți ce să facă, vă dați seama, este o chestiune medicală la care nu am cum să răspund. Dar vedeți cu câtă subtilitate se lucrează și toată lumea este dusă în eroare? Nimeni nu pune punctul pe I. Sunt doua războaie, dacă te uiți în media, o parte vor vaccin și o parte sunt împotriva", spune părintele Calistrat.

Contrar așteptărilor unora, părintele Calistrat se pronunță pentru vaccinarea copiilor.

"Deși sistemul comunist, așa incompetent cum a fost, prin Institutul Cantacuzino a vaccinat toată Romania timp de 40 de ani, cu vaccinuri omologate, verificate și toată lumea a trăit și a fost sănătoasă, nu am avut epidemii ca în vremea ciumei sau a holerei, așa cum a fost pe vremea războiului", spune ieromonahul.

Dar părintele nu admite ca vaccinarea să fie obligatorie și nici ca pruncii să fie imunizați cu vaccinuri produse în străinătate.

"Vaccinurile salvează vieți, dar să fie omologate!", precizează el.

"Deci, cu rea voință se fac tot felul de emisiuni și propagande mincinoase și se cer tot felul de legi obraznice ca "obligația vaccinurilor".

Da! Tu îmi dai mie obligația asta, dar și tu ești obligat să deschizi Institutul Cantacuzino și să faci vaccinuri românești și să-i pui pe cercetătorii noștri să lucreze că sunt cei mai buni!!!

Greșelile comise de părinți după vaccinarea copiilor>>>

Iar pruncii noștri să fie vaccinați cu vaccin făcut în Romania, căci nu are grijă un străin să îți dea ție ceva de calitate că tu sa exiști ca nație, tu trebuie să-ți conservi nația! Așa face orice gospodar bun, alege cele mai bune ouă din care să scoată pui! Trebuie să explicăm Guvernului că, pe lângă toate greșelile politice pe care le face, nu trebuie să le scape din vedere deschiderea Institutului Cantacuzino pentru sănătatea pruncilor țării. Act politic de înaltă demnitate națională", a conchis ieromonahul Calistrat Chifan de la mănăstirea Vlădiceni de lângă Iași.

Fluxul de știri
0