Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Unii șoferi din Moldova nu vor mai plăti taxa de drum, care este obligatorie

© Sputnik / Родион ПРОКАImport automobile
Import automobile - Sputnik Moldova
Abonare
Veste bună pentru proprietarii unor autovehicule, aceștia nu vor mai plăti taxa de drum care este obligatorie pentru toți șoferii. Cine sunt fericiții.

CHIȘINĂU, 23 iunie – Moldova. Unii conducători auto din Moldova nu vor mai fi obligați să plătească taxa anuală de drum.  Deputatul Vladimir Cernat a înregistrat în Parlament un proiect de lege care prevede modificări la Codul Fiscal. 

Traseu - Sputnik Moldova
Societate
Se înăsprește legea. Ce le va fi interzis șoferilor din Moldova

Parlamentarul propune scutirea de achitarea taxei rutiere pentru proprietarii de autovehicule acționate electric și micșorarea acestei taxe cu 50 la sută pentru persoanele fizice și juridice care dețin autovehicule de tip hibrid. 

În opinia deputatului, aceste scutiri vor stimula achiziția de autovehicule electrice și hibride, fapt ce va contribui la reducerea gradului de poluare a aerului. 

Reglementările Codului Fiscal al Republicii Moldova nu conțin la momentul actual o prevedere clară în privința taxei pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele electrice. 

Proiectul de lege urmează să fie discutat și votat de forul legislativ. 

Fluxul de știri
0