Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sâmbăta aceasta toți bugetarii sunt obligați să iasă la muncă

© Sputnik / Miroslav RotariЛето
Лето - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a decis ca sâmbătă, 23 iunie, toți bugetarii din Moldova să iasă la muncă.

CHIȘINĂU, 23 iunie- Sputnik. Ziua de astăzi, sâmbătă 23 iunie, este zi de lucru pentru toți bugetarii din Republica Moldova. Angajații în structurile de stat vor trebui să recupereze 8 ore de muncă pentru ziua de 1 iunie, vineri, care a fost declarat drept zi liberă. 

Moscow residents relax on Vorobyovy Hills at the weekend. - Sputnik Moldova
Societate
O nouă vacanță pentru bugetari, îi așteaptă trei zile de odihnă

Decizia a fost luată de Guvern pentru ca bugetarii din Moldova să se bucure de trei zile libere în perioada 1 – 3 iunie.  

Potrivit unei hotărâri a Parlamentului ziua de 1 iunie, când este sărbătorită Ziua Internațională a Copilului, este zi de sărbătoare nelucrătoare. Totodată, zilele de sărbătoare nelucrătoare sunt enumerate în articolul 111 din Codul Muncii, iar articolul respectiv din Cod nu a fost modificat odată cu modificarea hotărârii Parlamentului. Reieșind din această situație, s-a propus ca ziua de vineri, 1 iunie, să fie considerată zi liberă, cu recuperarea ei în ziua de sâmbătă 23 iunie.

Vara aceasta, bugetarii din Moldova se vor mai bucura de o minivacanță, paralel cu concediile anuale, în zilele de 31 august – 2 septembrie. Data de 31 august, când sărbătorim Ziua ”Limba noastră”, cade într-o zi de vineri. Potrivit legislației naționale, această zi este liberă pentru toți angajații din Moldova.


Fluxul de știri
0