Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Data X a fost anunțată. Va avea sau nu primar ales orașul Chișinău

© Sputnik / Мирослав РотарьПримэрия Кишинев Primaria Chisinau
Примэрия Кишинев Primaria Chisinau - Sputnik Moldova
Abonare
Curtea Supremă de Justiție (CSJ) va da ultimul verdict în cazul validării rezultatelor turului doi al alegerilor noi în municipiul Chișinău, din 3 iunie.

CHIȘINĂU, 23 iunie – Sputnik. Luni, 25 iunie, Curtea Supremă de Justiție (CSJ) va da ultimul verdict în cazul validării rezultatelor turului doi al alegerilor noi în municipiul Chișinău, din 3 iunie. Ședința de judecată a fost stabilită pentru ora 15:30.

Fadei Nagacevschi - Sputnik Moldova
Podcasturi
Iată motivul real din care cauză nu a fost validat mandatul lui Andrei Năstase

Turul doi al alegerilor locale noi din Chișinău a fost câștigat de liderul PPDA, Andrei Năstase. Rezultatele alegerilor nu au fost validate de Judecătoria Chișinău care, la 19 iunie, a constatat că Năstase a făcut agitație electorală în ziua scrutinului. 

Decizia primei instanțe a fost menținută și de Curtea de Apel, în cadrul ședinței din 21 iunie. 

Năstase și susținătorii săi au desfășurat pe parcursul săptămânii mai multe proteste mici în fața sediului Primăriei și a Judecătoriei Chișinău, dar și a Curții de Apel. Pentru duminică, Năstase, alături de liderul PAS, Maia Sandu, a anunțat un protest de amploare care se va desfășura în Piața Marii Adunări Naționale. 

Poliția, împreună cu alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, a anunțat că se va afla la datorie în vederea asigurării ordinii publice şi securităţii circulaţiei rutiere pe parcursul desfăşurării protestului. 

Oamenii legii au solicitat atât participanților la proteste, cât şi cetăţenilor (pietoni și conducători auto) să manifeste înţelegere faţă de măsurile de ordine şi siguranţă publică, să respecte Legea și indicaţiile forţelor de ordine pentru ca acțiunea să se desfăşoare în condiţii optime.

Participanţii la protest sunt obligaţi să respecte legislaţia, ordinea publică şi cererile legitime ale organizatorilor;   să se abţină de la acţiuni care pot împiedica desfăşurarea întrunirii şi de la incitarea la astfel de acţiuni;    să părăsească întrunirea la cererea organizatorului şi/sau a reprezentantului autorităţii administraţiei publice locale ori a organului de poliţie; în timpul întrunirii să nu deţină arme, obiecte explozive sau orice substanţe interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viaţa sau sănătatea oamenilor.


Fluxul de știri
0