Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iată motivul real din care cauză nu a fost validat mandatul lui Andrei Năstase

© SputnikFadei Nagacevschi
Fadei Nagacevschi - Sputnik Moldova
Abonare
Mandatul lui Andrei Năstase în funcția de primar al Capitalei nu a fost validat de Judecătoria Chișinău. Decizia primei instanțe a fost menținută de Curtea de Apel. Acest lucru a revoltat partidele care l-au înaintat pe Năstase în cursa electorală și care au organizat proteste.
Iată motivul real din care judecata nu a validat mandatul lui Andrei Năstase

Acest subiect a fost abordat la emisiunea „Kilometrul 0", realizată de Sputnik Moldova. Juristul Fadei Nagacevschi a declarat că sunt motive temeinice prin care să se declare alegerile nule.

„În cadrul ședinței de judecată s-a constatat că Andrei Năstase a avut mai multe încălcări în cadrul campaniei sale electorale. Printre care a fost utilizarea agitației electorale în ziua votării, adică pe data de 3 iunie 2018 și a considerat că din acest motiv mandatul acestuia nu poate fi validat", a spus Fadei Nagacevschi.

Juristul a mai menționat că instanța a ținut cont de două elemente din care cauză nu a validat mandatul de primar al lui Andrei Năstase. Care sunt acestea, ascultați în fișierul audio. 

 

Fluxul de știri
0