Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Contrabandă în proporții deosebit de mari la postul vamal Sculeni: Un vameș a fost reținut

© Photo : Serviciul Vamal al Republicii MoldovaContrabandă cu mărfuri de larg consum
Contrabandă cu mărfuri de larg consum - Sputnik Moldova
Abonare
Contrabandă în proporții deosebit de mari - patru persoane, printre care și un vameș, au fost reținute.

CHIȘINĂU, 22 iun — Sputnik. O schemă de contrabandă cu mărfuri de larg consum a fost deconspirată de către Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, în comun cu ofiţerii Serviciului Vamal.

Vama Sculeni - Sputnik Moldova
Societate
Presa din România: Vama Sculeni „colcăie" de contrabandiști

În cadrul operațiunii au fost reţinute patru persoane, inclusiv un vameş, angajat al postului vamal „Sculeni".

Fiecare membru al grupării avea rolul său bine determinat, astfel încât unul din inculpați introducea mărfurile în ţară, iar angajatul postului vamal „Sculeni" asigura trecerea nestingherită peste frontieră.

Mărfurile de contrabandă erau depozitate într-un garaj din satul Sculeni, de unde acestea erau încărcate într-o altă unitate de transport, care avea un alt șofer la volan.

Bănuiții au fost reţinuți în flagrant, pe șoseaua Sculeni — Chişinău. În microbuzul condus de cel de-al doilea şofer au fost depistate mai multe loturi de articole vestimentare și de încălțăminte, evaluate la aproximativ 500 de mii lei.

Oamenii legii au stabilit că marfa era procurată de la piața „Dragonul Roșu" din municipiul Bucureşti, România și era destinată mai multor comercianți din Capitală.

Capra face, oaia trage: Iată ce au pățit șoferii unui microbuz care transportă colete>>>

Liderul grupării, care a organizat şi dirijat schema infracţională, a fost reținut. Toți cei patru inculpați, membrii grupului criminal, riscă privațiune de libertate de până la zece ani.

© Photo : Serviciul Vamal al Republicii MoldovaContrabandă cu mărfuri de larg consum
Contrabandă cu mărfuri de larg consum - Sputnik Moldova
Contrabandă cu mărfuri de larg consum
Fluxul de știri
0