Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

ONU: Proiect de rezoluție cu privire la retragerea trupelor ruse din Transnistria

© REUTERS / Carlo AllegriThe United Nations logo is pictured in front of the United Nations Headquarters building during the 71st United Nations General Assembly in the Manhattan borough of New York, U.S., September 22, 2016.
The United Nations logo is pictured in front of the United Nations Headquarters building during the 71st United Nations General Assembly in the Manhattan borough of New York, U.S., September 22, 2016. - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
ONU urmează să examineze un proiect de rezoluție cu privire la retragerea trupelor ruse din regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 22 iunie — Sputnik. Adunarea Generală a ONU va examina, vineri, la New York, proiectul de rezoluție „cu privire la retragerea trupelor străine de pe teritoriul Moldovei".

Валерий Осталеп - Sputnik Moldova
De ce NATO a respins amendamentul privind retragerea trupelor din Transnistria

Acest proiect de rezoluție a fost semnat de Republica Moldova, România, Ucraina, Georgia, Estonia, Letonia, Lituania și Canada.
În document se subliniază că este vorba de Grupul Operativ de Trupe Ruse (GOTR), și nu de trupele ruse de menținere a păcii.

Anterior, ministrul de Externe și al Integrării Europene al Moldovei, Tudor Ulianovschi, a comunicat că secretariatul ONU a înregistrat și va dezbate pe 22 iunie proiectul de rezoluție cu privire la retragerea armatei ruse din Transnistria.

Pe teritoriul Transnistriei este dislocat Grupul Operativ de Trupe Ruse (GOTR), succesoare a armatei a 14-a, care, după prăbușirea URSS, a trecut sub jurisdicția Rusiei. Sarcinile de bază ale GOTR sunt menținerea păcii și supravegherea depozitelor de muniții.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat în repetate rânduri că operațiunea de menținere a păcii pe Nistru este garantul păcii și securității cetățenilor și o parte importantă a dialogului politic.

Fluxul de știri
0