Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

De ce NATO a respins amendamentul privind retragerea trupelor din Transnistria

© Sputnik / Мирослав РотарьВалерий Осталеп
Валерий Осталеп - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova a încercat, fără succes, să introducă un amendament privind retragerea trupelor ruse de menținere a păcii din Transnistria la Rezoluția privind Stabilitatea și Securitatea în zona Mării Negre, aprobată de Adunarea Parlamentară NATO care s-a desfășurat la București.
De ce NATO a respins amendamentul privind retragerea trupelor din Transnistria

Delegația de la Chișinău s-a ales doar cu o promisiune diplomată din partea raportorilor NATO că anul viitor s-ar putea lua în discuție acest subiect, întrucât actualmente acest lucru este imposibil având în vedere că Republica Moldova nu este un stat riveran Mării Negre.

Iată cum a comentat, într-un interviu pentru studioul de radio Sputnik Moldova, fostul ministru adjunct de Externe Valeriu Ostalep acest refuz al NATO.

Ostalep s-a referit și la intenția liderului PL, Mihai Ghimpu, și a altor deputați prezenți la reuniunea de la București, care au cerut ca trupele de menținere a păcii rusești din stânga Nistrului să părăsească această zonă.

Fluxul de știri
0