Terapie inovativă: Savanții au identificat o metodă de prevenire a cancerului

© Sputnik / Варвара Гертье / Accesați arhiva multimediaХирурги на операции, архивное фото
Хирурги на операции, архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Este mai simplu să previi decât să tratezi; toți medicii afirmă într-un glas acest lucru, inclusiv oamenii de știință din Toronto.

CHIȘINĂU, 22 iunie — Sputnik. Savanții de la Centrul de Studiere a Cancerului „Principesa Margaret" din Toronto au propus o metodă care poate contribui la prevenirea cancerului mamar la femeile cu un risc sporit de dezvoltare a acestei maladii, comunică RIA Novosti cu trimitere la portalul specializat MadicalExpress.

Женщина-ученый в лаборатории - Sputnik Moldova
Femeile care lucrează noaptea se îmbolnăvesc mai des de cancer

Glandele mamare sunt constituite din două tipuri de celule formate din așa-numitele celule progenitoare. Proliferarea acestora, provocată de acțiunea hormonului sexual progesteron, este legată de riscul dezvoltării cancerului mamar. În afară de aceasta, numărul celulelor respective este mai mare la femeile cu mutația genei BRCA 1 sau a altora care de asemenea sporesc șansele dezvoltării acestei maladii.

După experiențele efectuate asupra celulelor glandelor mamare, savanții au ajuns la concluzia că un șir de substanțe ca, de exemplu, decitabina, sunt capabile să suprime proliferarea celulelor progenitoare, în special la femeile cu mutația genelor BRCA 1 și BRCA 2. Potrivit savanților, aceste rezultate pot contribui la crearea unor noi metode de prevenire a cancerului mamar.

Fluxul de știri
0