Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Republica Moldova își securizează spațiul naval

© Sputnik / Sergey Malgavko / Accesați arhiva multimediaПрогулочные катера плывут по Черному морю в Балаклаве
Прогулочные катера плывут по Черному морю в Балаклаве - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova schimbă procedura de înregistrare a vapoarelor în Registrul de Stat al Navelor.

CHIȘINĂU, 22 iunie – Sputnik. Nava cumpărată sau construită în alt stat decât Republica Moldova va primi dreptul de a naviga sub pavilionul Republicii Moldova în momentul înscrierii în Registrul de Stat al Navelor al Republicii Moldova şi eliberării de către Agenţia Navală a Republicii Moldova a certificatelor provizorii care atestă acest drept. Parlamentul de la Chișinău a modificat Codul navigaţiei maritime comerciale al Republicii Moldova. Inițiativa aparține deputatului socialist Anatolie Labuneț și a fost susținută cu 66 de voturi.

Marea Neagră, furtună - Sputnik Moldova
O navă sub pavilionul Republicii Moldova, în pericol de a se scufunda în Marea Neagră

În prezent, există posibilitatea înregistrării navelor prin intermediul oficiilor consulare ale Republicii Moldova, în cazurile procurării sau construcţiei acesteia în străinătate.

Totodată, se propune ca certificatele să fie valabile până la finalizarea procedurii de înregistrare permanentă a navei şi eliberarea certificatelor ce atestă înregistrarea permanentă. Acest termen nu va putea fi mai mare de 6 luni.

Autorul modificărilor consideră că astfel vor fi minimizate riscurile de acceptare a navelor care nu corespund standardelor pentru înregistrarea în Registrul de Stat al Navelor al Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0