Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

O navă sub pavilionul Republicii Moldova, în pericol de a se scufunda în Marea Neagră

© panoramio.comMarea Neagră, furtună
Marea Neagră, furtună - Sputnik Moldova
Abonare
Un tanc petrolier, care navighează sub pavilionul Republicii Moldova, era cât pe ce să se scufunde în Marea Neagră, din cauza coliziunii cu o altă navă

CHIȘINĂU, 14 feb – Sputnik. Un vas petrolier care navighează sub pavilionul Republicii Moldova a fost în pericol de a se scufunda noaptea trecută în Marea Neagră, la 30 de kilometri de portul Constanța, România. 

Волны Черного моря в поселке Прибрежный в Крыму - Sputnik Moldova
Cargoul „Berg”, care naviga sub pavilion moldovenesc, a fost avariat

La bordul navei destinate transportului de țiței și a produselor petroliere se aflau șapte membri ai echipajului. Petrolierul avea o încărcătură de 1600 de tone.

Vasul venea din Odesa, iar în apropiere de Constanța a început să scufunde din cauza unei găuri cu diametrul de aproape doi metri formată pe peretele lateral al bordului. Potrivit presei române, spărtura a apărut în urma coliziunii cu o altă navă.

Căpitanul tancului petrolier a solicitat ajutorul autorităților române, care au intervenit rapid pentru a salva echipajul și nava, aceasta fiind tractată în portul Constanța.

Fluxul de știri
0