Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Medicii vor fi monitorizați: Declarația ministrului Sănătății făcută la Călărași

© Sputnik / Miroslav RotariMinisterul Sănătății
Ministerul Sănătății - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Sănătății a anunțat măsurile care urmează a fi întreprinse în procesul de reformare a asistenței medicale primare și celei spitalicești.

CHIȘINĂU, 6 mai — Sputnik. Ministrul Sănătății, Svetlana Cebotari, a declarat că managerii instituțiilor medicale vor fi monitorizați și apreciați în funcție de gradul de ”satisfacție a pacienților”. Declarația a fost făcută în cadrul unei vizite de lucru în raionul Călărași.

„De comunicarea și etica deontologică a medicilor este direct responsabil managerul instituției, de aceea activitatea acestora va fi monitorizată prin prisma satisfacției pacienților", a declarat ministrul în discuții cu conducătorul instituției medicale din Călărași.

Muncitor strivit d eun mal de pământ - Sputnik Moldova
Societate
Moldovenii plătesc cu propria viață și sănătate neglijența angajatorilor

Potrivit ministrului, pacienții trebuie să beneficieze de servicii medicale calitative, accesibile și prietenoase. Totodată, Cebotari a accentuat că pacienții trebuie să se simtă în siguranță în sistem și să fie tratați ca individualitate.

Ministrul a mai precizat că asistența medicală primară și cea spitalicească urmează să fie reformată, astfel încît să fie motivați și medicii de a lucra în sistem, dar și pentru a asigura acordarea serviciilor medicale calitative conform necesităților populației.

Potrivit Ministerului Sănătății, în 2018, va fi reînoit parcul de ambulanțe și modernizate punctele de asistență medicală de urgență.

Fluxul de știri
0