Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Avocată prinsă pe picior greșit: Iată ce i-a cerut clientului său

© Sputnik / Виталий Белоусов / Accesați arhiva multimediaНаручники. Cătușe
Наручники. Cătușe - Sputnik Moldova
Abonare
O avocată din Capitală a fost reținută pentru trafic de influență și riscă ani grei de pușcărie.

CHIȘINĂU, 22 iun — Sputnik. O avocată a fost reținut de Procuratura Anticorupție și Centrul Național Anticorupție pentru trafic de influență. Oamenii legii precizează că avocatul ar fi primit bunuri în proporții deosebit de mari. Temei pentru inițierea procesului penal a servit plângerea depusă de către un inculpat, care reclama acțiunile abuzive ale avocatului.

Astfel, în cadrul acțiunilor de urmărire penală procurorii au stabilit că, în perioada octombrie — decembrie 2016, avocata a pretins și primit de la denunțător în total 5 mii de euro.

26-летие со дня основания специальной бригады «Фулжер» - Sputnik Moldova
Societate
Reținere ca în filme: Trei hoți periculoși au fost reținuți de angajații "Fulger„ - Video

Banii au fost estorcați treptat, pe măsură ce dosarul avansa pe rol în instanțele de judecată. Avocata l-a asigurat pe inculpat că poate influența persoane cu demnitate publică să-i soluționeze în mod pozitiv dosarul în care acesta era cercetat pentru tâlhărie și huliganism.

Totuși, prin sentința Curții de Apel Chișinău, bărbatul a fost condamnat la 8 ani și 6 luni închisoare, iar avocata şi-a continuat promisiunile. Aceasta a cerut alte șase mii de euro de la bărbat pentru a influența judecătoriii Curții Supreme de Justiție sa-l scape de pedeapsă.

Avocata a fost reținută în flagrant delict, în momentul primirii sumei de 5 mii de dolari. Aceasta a fost reținută pentru 72 de ore, iar dacă va fi găsită vinovată ea riscă o amendă de până la 300 de mii de lei sau închisoare de până la șapte ani.

Fluxul de știri
0