Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Important pentru cei care vor să obțină un act de identitate: Avertismentul autorităților

© Sputnik / Miroslav RotariPașaport
Pașaport - Sputnik Moldova
Abonare
Odată cu începerea sezonului estival, numărul celor care solicită eliberarea pașapoartelor a crescut considerabil.

CHIȘINĂU, 22 iun — Sputnik. Agenția Servicii Publice informează că numărul cererilor pentru eliberarea pașaportului cetățeanului Republicii Moldova a crescut semnificativ începând cu luna mai a anului curent.

Astfel, subdiviziunile teritoriale ale Agenției, responsabile de eliberarea actelor de identitate și evidență a populației, recepționează în medie 3150 de cereri, în timp ce în luna aprilie erau înregistrate aproximativ 2000 de solicitări. Cei mai mulți solicitanți sunt în Capitală.

Pentru a asigura o activitate mai eficientă a serviciilor care eliberează actele de identitate și prestarea serviciilor publice de calitate, în această perioadă au fost întreprinse mai multe măsuri administrative.

Pașaport - Sputnik Moldova
Societate
Nu vom mai plăti pentru programarea prealabilă la perfectarea pașaportului

Pentru Serviciile eliberare a actelor Botanica și Râșcani din municipiul Chișinău a fost stabilit un program de lucru de 6 zile lucrătoare și anume: luni, marţi, miercuri, joi, vineri şi sâmbătă, în intervalul orelor: 800 — 1700.

Totodată, a fost extins cu o oră programul de lucru pentru SEAI Centru, municipiul Chișinău, care își desfășoară activitatea de la ora 700 până la 1700 în zilele de luni până vineri și de la 900 până la 1300 în zilele de sâmbătă și duminică.

Conform programului de lucru stabilit, toate serviciile eliberare a actelor de identitate asigură procesul continuu de prestare a serviciilor, pauza de masă fiind organizată astfel încât să nu fie întreruptă activitatea.

Solicitanții pot depune cererile pentru eliberarea actelor de identitate la orice subdiviziune teritorială a Agenției Servicii Publice, indiferent de locul înregistrării la domiciliu sau reședință.
Agenția precizează că, de la începutul anului curent, au fost eliberate peste 203 400 de pașapoarte. Dacă în luna aprilie au fost înregistrate 32 800 de cereri, în luna mai cifra a ajuns la 47 740, iar în primele două săptămâni ale lunii iunie au fost deja eliberate 29 500 de acte.

Fluxul de știri
0