Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Despre ce au discutat la telefon Putin și Poroșenko

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин провел совещание по экономическим вопросам
Президент РФ В. Путин провел совещание по экономическим вопросам - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul rus a avut o convorbire telefonică cu președintele Ucrainei; Kremlinul a comunicat care a fost subiectul discuției.

CHIȘINĂU, 21 iunie — Sputnik. În timpul convorbirii telefonice, președintele Rusiei, Vladimir Putin, și liderul ucrainean, Petro Poroșenko, au abordat probleme ce țin de reglementarea crizei din sud-estul Ucrainei, se spune în comunicatul serviciului de presă al Kremlinului, publicat joi.

„Partea rusă a confirmat că nu există o alternativă la „pachetul de măsuri", prevăzut în anul 2015 ca bază a reglementării politice a conflictului din Ucraina, și a menționat importanța sporirii eficienței eforturilor de negocieri în cadrul Grupului de Contact de la Minsk și a „formatului Normandia", se spune în comunicat.

Минск. - Sputnik Moldova
O nouă rundă de negocieri la Minsk pentru reglementarea situației în Ucraina

Kremlinul a subliniat că Putin și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu agravarea situației din Donbas, creșterea numărului de victime în rândul populației pașnice ca urmare a intensificării bombardării regiunii de către forțele de securitate ucrainene.

Totodată, liderii „au făcut schimb de opinii cu privire la problemele realizării inițiativei ruse de a institui o misiune a ONU pentru a contribui la protecția Misiunii Speciale de Monitorizare în Ucraina a OSCE".

În afară de aceasta, pe parcursul convorbirii telefonice, Putin și Poroșenko „au abordat tematica schimbului de deținuți și a vizitei de către ombudsmanii din ambele țări a cetățenilor ruși aflați în închisoare în Ucraina și a celor ucraineni care stau închiși în Rusia".

Fluxul de știri
0