Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Trebuie să știi asta: Cum să scapi de taxa pentru publicitate fără a încălca legea

CC0 / Pixabay / Economy
Economy - Sputnik Moldova
Abonare
Iată ce trebuie să faci dacă vrei să eviți taxa pentru publicitate, fără ca să încalci legea.

CHIȘINĂU, 20 iun — Sputnik, C. S. Potrivit prevederilor legale, agenții economici sunt obligați să achite taxe pentru dispozitivele utilizate la amplasarea publicității exterioare și a oricărei altei informații aferente activității de întreprinzător.

Totuși, agenții economici ar putea să evite taxa pentru publicitate fără a încălca legea. Conform articolului 17 al Legii cu privire la Publicitate, aceștia sunt scutiți de achitarea taxei în cazul în care este folosită emblema firmei sau o marca comercială înregistrată.

Рекламный щит - Sputnik Moldova
Societate
Legea cu privire la publicitate ar putea fi racordată la standardele europene

Totodată, nu vor constitui obiect al impunerii cu taxa pentru dispozitivele publicitare, dispozitivul publicitar care întruneşte concomitent următoarele condiţii:

— să fie amplasat la locul desfăşurării activităţii de întreprinzător;
— să fie utilizat pentru afișarea denumirii agentului economic;
— suprafața panoului să nu depășească 0,5 m2.

Atenționăm că în cazul în care dispozitivul publicitar cu denumirea agentului economic va depăși 0,5 m2, taxa pentru acesta se va achita pentru toată suprafața.

Alte avantaje ale înregistrării unei mărci comerciale

Înregistrarea unei mărci le oferă agenților economici mai multe avantaje și asta pentru că marca reprezintă un element principal în strategia companiilor, având rolul de a distinge produsele şi serviciile unei companii de cele ale concurenților.

Însă doar înregistrarea mărcii îi conferă titularului dreptul exclusiv de a dispune de marcă, de a o folosi pe teritoriul Republicii Moldova şi de a interzice persoanelor terţe să folosească, fără consimțământul său, pe întregul termen de valabilitate a mărcii în cauză.

Totodată, acesta va avea dreptul exclusiv de utilizare:

— în comerț, import, export sau publicitate;

— introducerea valorii mărcii în capitalul social al companiei, după evaluarea ei;

— folosirea comercială a brand-ului prin licență, cesiune sau franchising;

— posibilitatea de a primi protecție la vama împotriva importului de produse cu aceiași marcă.

Moldovenii sunt inventivi. Ce creații înregistrează aceştia la AGEPI>>>

Precizăm că orice persoana fizică sau juridică ori grup de persoane fizice sau juridice au dreptul să înregistreze o marcă.

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a publicat pe pagina sa un ghid în care puteți afla ”Cum se înregistrează o marcă în Republica Moldova”, dar și cât costă acest serviciu.

Fluxul de știri
0