Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

O moldoveancă, suspectată de spionaj la Moscova - Detalii

© GPНаручники
Наручники - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanții instanței nu au comunicat detalii în legătură cu această situație, invocând faptul că dosarul poartă mențiunea "secret".

CHIȘINĂU, 19 iun — Sputnik. Carina Țurcan, originară din Moldova, a fost arestată la Moscova, fiind suspectată de spionaj. Instituțiile media din Rusia fac referire la un comunicat al serviciului de presă al Judecătoriei Lefortovo din Moscova, în care însă nu sunt specificate detalii.

Deocamdată, nu există prea multă informație în acest caz. Presa rusă scrie că Țurcan ar fi fost reținută și arestată vineri, 15 iunie, de FSB, însă arestarea ei a fost făcută publică abia ieri, 19 iunie.

Instanța a dispus măsura preventivă de arest în privința suspectei Țurcan Carina Valerievna, până în data de 13 august. Țurcan riscă până la 20 de ani de închisoare.

Femeia este bănuită de comiterea infracțiunii de spionaj, articolul 276 al Codului Penal al Federației Ruse.

Reprezentanții instanței nu comentează această situație, invocând faptul că dosarul poartă mențiunea "secret".

Прямая линия с президентом России Владимиром Путиным - Sputnik Moldova
Rusia
Putin: Acțiunile Occidentului împotriva Rusiei sunt contraproductive

Presa menționează că este vorba de Carina Valerievna Țurcan, membru al Consiliului de Directori al "Inter RAO EES". Pe site-ul companiei figurează într-adevăr acest nume. Se menționează că Țurcan era responsabilă în cadrul "Inter RAO EES" de subdiviziunile geografice "Moldova, Ucraina, România" și "Europa". Ea deține 36.914.877,36 acțiuni ale Inter RAO (0,0354% din capitalul social al companiei).

Carina Țurcan ar fi avut în sarcina sa colectarea de informații care constituiau secrete de stat și s-ar face vinovată de transferarea acestora către state din Europa de Est.

Carina Țurcan și-a făcut studiile superioare la Universitatea Liberă Internațională din Moldova (ULIM), dar și în Spania. Totodată, pe site-ul companiei este indicat că Turcan deține cetățenia Rusiei.

Potrivit informațiilor Sputnik Moldova, Carina Țurcan a locuit în anii 90 la Chișinău și a activat în cadrul unor structuri de afaceri, iar apoi a deținut funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Centralei termoelectrice Moldovenești de la Cuciurgan, dar și președinte al Consiliului de Directori al Hidrocentralei „Moldavskaia GRĂS".

Fluxul de știri
0