Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Apă-Canal atenționează: Mai mulți agenți economici riscă să rămână fără apă

© Sputnik / Miroslav RotariS.A. Apă-Canal
S.A. Apă-Canal - Sputnik Moldova
Abonare
Zeci de agenți economici din Capitală riscă să rămână fără apă.

CHIȘINĂU, 20 iun — Sputnik. S.A. Apă-Canal Chișinău are în vizor aproximativ 90 de agenți economici care deversează ape uzate cu concentrații majorate de poluanți.

Robinet Apa-Canal Chisinau - Sputnik Moldova
Apa în Chișinău nu se va scumpi. ANRE a respins solicitarea Apă-Canal Chișinău

Întreprinderea S.A. Apă-Canal a emis prescripții și a atenționat circa 90 de agenți economici să înceteze practica de deversare a apei uzate cu concentrații majorate de poluanți, în caz contrar contractele cu aceștia vor fi reziliate.

Analizele din ultimele luni demonstrează o depășire de trei ori a concentrațiilor de substanțe nocive admisibile, se arată într-un comunicat de presă al instituției. Agenții economici vizați trebuie să își revadă procesul tehnologic și să nu mai deverseze ape uzate cu depășiri sporite de poluanți.

S.A. Apă-Canal amintește că, la începutul lui 2018, a fost lansată implementarea contractului privind reabilitarea Stației de Epurare a Apelor Uzate și construcția liniei noi de tratare a nămolului. În conformitate cu cerințele contractului, la începutul lunii mai, contractorul a inițiat prelevarea și analiza probelor de ape uzate la intrare în Stația de Epurare din Capitală.

Moldova, lovită de cea mai gravă secetă din ultimii ani>>>

Programului de Dezvoltare a Serviciilor de Alimentare cu Apă din municipiul Chișinău este finanțat din sursele creditelor Băncii Europene pentru Reconstrucție şi Dezvoltare, a Băncii Europene de

Investiții şi din grantul investițional oferit de Facilitatea de Investiții pentru Vecinătate a Uniunii Europene.

Fluxul de știri
0