Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Apa în Chișinău nu se va scumpi. ANRE a respins solicitarea Apă-Canal Chișinău

© Sputnik / Miroslav RotariRobinet Apa-Canal Chisinau
Robinet Apa-Canal Chisinau - Sputnik Moldova
Abonare
Furnizorul de apă din Chișinău a solicitat o majorare cu 1,44 de lei pentru un metru cub de apă livrată chișinăuienilor, de la 10,69 de lei la 12,13 lei.

CHIȘINĂU, 15 iunie – Sputnik. Consiliul de Administrație al Agenției Naționale de Reglementare în Energetică (ANRE) a respins astăzi cererea prezentată de Apă-Canal Chișinău pentru revizuirea tarifelor la serviciul public de alimentare cu apă și canalizare. 

Национальное агентство по регулированию в энергетике - Sputnik Moldova
Tariful la apa din Chișinău va crește, iar energia electrică se va ieftini

Furnizorul de apă din Chișinău a solicitat o majorare cu 1,44 de lei pentru un metru cub de apă livrată chișinăuienilor, de la 10,69 de lei la 12,13 lei.

”Factorul de bază pentru respingerea cererii Apă Canal-Chișinău a fost aplicarea noilor tarife la energia electrică, care constituie în jur de 25 la sută din componentele care formează tariful al apă”, a declarat directorul ANRE, Tudor Copaci. 

ANRE a exclus din tarif componenta legată de cheltuielile materiale și de întreținere a rețelelor incluse în tariful pentru 2017 și nu au fost folosite conform destinației. 

”Apă-Canal Chișinău nu a avut suficiente argumente ca să justifice creșterea de 10 la sută a tarifului la apă”, a declarat Copaci.

ANRE a micșorat astăzi tariful la energia electrică cu 20 de bani pentru un kilowatt/oră.


Fluxul de știri
0