Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Peste 100 de grădinițe din Chișinău vor fi închise. Vezi motivul

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaCopii la grădiniță în timpul mesei
Copii la grădiniță în timpul mesei - Sputnik Moldova
Abonare
În perioada de vară își vor întrerupe activitatea 106 instituții de educație timpurie, 53 de instituții vor activa fără întreruperi.

CHIȘINĂU, 7 mai – Sputnik. Grădinițele din Chișinău vor fi închise pe o perioadă de 42 de zile, începând cu data de 2 iunie. Anunțul a fost făcut luni, 7 mai, la ședința operativă a direcțiilor Primăriei Chișinău de șeful interimar al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, Rodica Guțu.

Ruslan Codreanu - Sputnik Moldova
Podcasturi
Deficit acut de locuri în grădinițele din Chișinău! Sunt necesare 4000 de locuri

”Începând cu 2 iunie, din numărul total de 159 de instituții de educație timpurie va fi suspendată temporar activitatea, în luna iunie, în 29 de instituții, în iulie – în 64 de instituții și în august – în 13”, a declarat Guțu.

În total, în perioada de vară își vor întrerupe activitatea 106 instituții de educație timpurie, 53 de instituții vor activa fără întreruperi.

Potrivit șefei Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, motivele întreruperii activității în cele 106 instituții sunt: desfășurarea reparațiilor; lipsa resurselor umane în perioada de vară – educatori, dădacă, bucătărese; frecvența redusă a copiilor în perioada estivală.

În total, în Chișinău sunt 159 instituții de educaţie timpurie cu un contingent de aproape 38 de mii de copii.

Fluxul de știri
0