Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Un microbiolog sparge tăcerea. Cum alegem un medicament ieftin și bun în locul unuia scump

© SputnikVania Atudorei
Vania Atudorei - Sputnik Moldova
Abonare
Este o prostie să crezi că dacă un medicament e mai scump este și mai eficient, spune microbiologul Vania Atudorei.

 

Un microbiolog sparge tăcerea. Cum alegem un medicament ieftin și bun în locul unuia scump

În cadrul emisiunii "Logica Puterii" de la Sputnik Moldova, moderată de Tatiana Cebotari, profesorul, microbiologul, dar și managerul unei companii farmaceutice din Canada, Vania Atudorei, a dezvăluit cum putem alege un medicament ieftin și eficient, fără a plăti înzecit pentru un medicament care are aceiași compoziție.

"Este o prostie să crezi că dacă un medicament este mai scump este mai bun decât unul identic ca compoziție, dar care este mai ieftin", spune microbiologul.

Întrebat cum putem alege un medicament ieftin însă cu aceleași proprietăți, microbiologul, profesorul universitar și managerul unei companii farmaceutice din Canada, a declarat următorul lucru:

"Foarte simplu putem identifica un medicament ieftin însă eficient. Când mergem la farmacie îi cerem farmacistului să ne pună la dispoziție toate medicamentele pe care le are pentru problema noastră și atunci ne uităm la compoziție, luam cel mai scump medicament și pe cel mai ieftin și comparăm din ce este fabricat. Și atunci vom vedea că de cele mai dese ori ele au aceiași compoziție, însă prețul e înzecit mai mare. Farmacistul niciodată nu îți va da cel mai ieftin medicament, el va încerca mereu să ți-l dea pe cel mai scump", spune microbiologul.

Fluxul de știri
0