Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Preferi să-ți faci manichiura sau pedichiura la salon? La ce riscuri te expui

© Sputnik / Miroslav RotariMaxim Mogureanu
Maxim Mogureanu - Sputnik Moldova
Abonare
Majoritatea saloanelor de înfrumusetare din Chișinău nu respect nici cele mai elimentare reguli, atunci când vine vorba de igienă
Preferi să-ți faci manichiura sau pedichiura la salon? La ce riscuri te expui

 

 

În urma mai multor verificări, reprezentanții Centrului de Sănătate Publică au depistat că ustensilele utilizate în majoritatea saloanelor de înfrumusețare din Capitală nu sunt dezinfectate corespunzător, iar despre un registru al evidenței curățeniei — nici vorbă.

„În multe saloane din Chișinău nu sunt respectate acele norme ce țin de dezinfecție. Mă refer la ustensilele folosite la manichiură și pedichiură, foarfece, instrumentele folosite în saloanele de tatuaje. Întreținerea încăperilor la fel nu corespunde. Am depistat că în saloane nu se face curățenie la timp. În multe saloane nu funcționează nici sistemul de ventilare", a declarat  Maxim Mogorean, medic din cadrul Centrului de Sănătate a Mediului, într-un interviu pentru Radio Sputnik Moldova.

Specialiștii atrag atenția că serviciile de înfrumusețare prestate în condiții neigienice sunt periculoase pentru sănătate.

„Clienții riscă să contracteze diferite boli. Prin intermediul ustensilelor nedezinfectate pot fi transmise infecții cum ar fi hepatita virala C sau HIV", adaugă Maxim Mogorean.

Fluxul de știri
0