Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Polițist de Frontieră, membru al unui grup criminal: Contrabandă cu metale neferoase

© Sputnik / Miroslav RotariProcuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate
Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Contrabandă în proporții deosebit de mari cu metale neferoase deconspirată de ofițerii și procurorii PCCOCS.

CHIȘINĂU, 19 iun — Sputnik. Două camioane încărcat cu materiale neferoase au fost oprite pe drumul Chișinău — Hâncești de către procurorii și ofițerii de investigație ai PCCOCS. La volanul camioanelor se aflau cetățeni ai Ucrainei și ai Republicii Moldova. Cei doi făceau parte dintr-un grup criminal și intenționau să treacă marfa prin contrabandă în Ucraina. 

Беспилотный летательный аппарат - Sputnik Moldova
Societate
Am ajuns să o vedem și pe aceasta: Contrabandă și cu aparate de zbor

Activitatea infracțională a grupului criminal organizat format din cetățeni ai Republicii Moldova și Ucrainei, inclusiv și a unui polițist de frontieră, a fost documentată timp de 6 luni. Ca rezultat al documentării acțiunilor infracționale ale grupării menționate, au fost efectuate 11 percheziții în automobile, domicilii și în depozitele depozitelor utilizate de figuranți.

În cadrul perchezițiilor au fost depistate și ridicate peste 10 000 de euro, 700 000 de lei, 115 000 de hrivne, 44 000 de dolari, aproximativ trei tone de resturi și deșeuri de metale neferoase, aproximativ 400 de litri de preparate chimice pentru agricultură (cu valoarea estimativă de 80 000 de lei) aduse din Ucraina prin contrabandă, înscrisuri de ciornă care confirmă activitatea infracțională a grupului dat.

În urma probelor acumulate, au fost reținuți doi cetățeni ai Ucrainei și doi conaționali de-ai noștri, cu vârste cuprinse între 26 și 53 de ani, unul dintre care este angajat al Poliției de Frontieră.

Timp de șase luni, grupul infracțional a reușit să treacă frontiera țării noastre ilegal aproximativ 50 de tone de resturi și deșeuri de metale, în sumă de peste 4 000 000 de lei. Dacă vor fi găsiți vinovați, indivizii riscă până la 10 ani de pușcărie.

Fluxul de știri
0