Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova: Determinarea la sinucidere va fi pedepsită cu 12 ani de închisoare

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul de la Chișinău are pe agenda de miercuri a ședinței săptămânale un proiect de lege de modificare și completare a Codului Penal, prin care se înăspresc pedepsele pentru determinarea la sinucidere.

CHIȘINĂU, 19 iunie – Sputnik. Ministerul Justiției vine cu un șir de modificări și completări la Codul Penal al Republicii Moldova. Proiectul de lege urmează să fie avizat miercuri, 20 iunie, în cadrul ședinței de Guvern. 

доступ запрещен полиция - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Sinucideri în serie la Strășeni. Ce spun oamenii legii

Potrivit propunerilor Ministerului Justiției, determinarea sau înlesnirea intenționată a sinuciderii unei persoane, inclusiv prin intermediul reţelelor de comunicaţii electronice, soldată cu sinuciderea se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 5 ani.

Totodată, persoanele care vor determina la sinucidere cu bună știință un minor sau cetățeni care se află într-o dependenţă materială sau altă dependenţă faţă de făptuitor se vor pedepsi cu închisoare de la 5 la 9 ani. Determinarea la sinicidere a unui minor în vârstă de până la 14 ani sau două sau mai multe persoane se va pedepsi cu închisoare de la 9 la 12 ani.

Dacă aceste acțiuni au fost soldate cu încercarea de sinucidere, limita minimă a pedepsei se reduce până la jumătate.

Ministrul Justiției propune introducerea în Codul Penal a unui articol nou, care va avea următorul cuprins: ”Justificarea publică a sinuciderii, adică distribuirea sau punerea în alt mod la dispoziţia publicului a unui mesaj despre recunoaşterea sinuciderii ca fiind justă, care necesită a fi susţinută sau este demnă de urmat, se pedepseşte cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 4 ani”.

Fluxul de știri
0