Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Validarea mandatului primarului ales al municipiului Chișinău rămâne în suspans

© Sputnik / Miroslav RotariJudecătoria Chișinău
Judecătoria Chișinău - Sputnik Moldova
Abonare
Ședința de judecată de luni, la care urmau să fie validate rezultatele alegerilor locale noi din Chișinău, a fost amânată pentru a doua oară consecutiv.

CHIȘINĂU, 18 iunie – Sputnik. Judecătoria Chișinău a amânat, luni, 18 iunie, examinarea dosarului cu privire la validarea rezultatelor turului doi al alegerilor locale noi din municipiul Chișinău din 3 iunie. În urma acestui scrutin primar al Capitalei pentru un mandat de un an a fost ales liderul PPDA, Andrei Năstase.

Местные выборы - Sputnik Moldova
Politică
Guvernul schimbă regulile de participare la alegeri pentru președinte și primari

Instanța a admis astăzi demersul Consiliului Electoral de Circumscripție Chișinău cu privire la recuzarea judecătorului Valentin Lastavețchi, care avea pe rol dosarul de validare a mandatului primarului ales. Acum vicepreședintele Judecătoriei Chișinău urmează să numească magistratul care va prelua acest dosar. 

Este a doua ședință de judecată la care urmau să fie validate rezultatele alegerilor locale noi din Chișinău, care a fost amânată. 

Primarul ales al Capitalei, Andrei Năstase, a declarat ulterior în cadrul unei conferințe de presă că dacă rezultatele scrutinului nu vor fi validate, atunci va scoate oamenii în stradă. 

”Dacă nu va fi validat mandatul, voi solicita sprijinul oamenilor și vom ieși la protest”, a declarat luni Năstase.

Potrivit Codului Electoral al Republicii Moldova, instanțele de judecată, în termen de 10 zile de la data primirii rapoartelor consiliilor electorale de circumscripţie, confirmă sau infirmă printr-o hotărâre legalitatea alegerilor din fiecare circumscripţie electorală şi o transmit, în termen de 24 de ore după adoptare, Comisiei Electorale Centrale şi consiliilor electorale de circumscripţie respective, care publică rezultatele definitive.

Fluxul de știri
0