Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Inundații devastatoare în România: Zeci de localități, sub ape - Video

© AP Photo / Thibault CamusInundații - poză simbol
Inundații - poză simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Copaci doborâți, drumuri distruse, zeci de localități acoperite de ape — acestea sunt consecințele inundațiilor devastatoare din România.

CHIȘINĂU, 14 iun — Sputnik. Furtunile puternice care au ajuns în România din Europa de Vest au provocat inundații în peste cincisprezece județe din țară.

Aproximativ 60 de localități din țara vecină au fost afectate de inundații provocate de ploile puternice. Apa a doborât copaci, a distrus drumuri și a inundat casele oamenilor.

În satul Negrești-Oas, județul Satu Mare, drumul s-a transformat într-un râu năvalnic de munte, apa distrugând totul în calea sa și inundând zeci de locuințe. Un locuitor din zonă a postat pagina sa de Facebook imagini video din care ne putem da seama de proporțiile dezastrului.

Anterior, pe rețelele de socializare au fost postate imagini video din județul Maramureș — străzile din satul Oarta de Sus s-au transformat în râuri, iar apa a intrat în mai mule case.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat al Republicii Moldova a emis Cod Galben de caniculă pentru perioada 13-15 iunie. Potrivit meteorologilor, în raioanele centrale și de sud mercurul din termometre va urca până la 33-34° de grade Celsius.

Mai mult, meteorologii au extins codul galben de secetă hidrologică pe întreg teritoriul Republicii Moldova, care a fost emis pe 1 iunie. Avertizarea hidrologilor va fi valabilă până pe data de 18 iunie.

Fluxul de știri
0