Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ofițerii CNA au pus mâna pe o avocată: Iată ce a făcut

© Sputnik / Виталий Белоусов / Accesați arhiva multimediaНаручники. Cătușe
Наручники. Cătușe - Sputnik Moldova
Abonare
O avocată din Bălți a fost reținută pentru trafic de influență.

CHIȘINĂU, 15 iun — Sputnik. O avocată din Bălți a fost reținută de ofițerii și procurorii anticorupție în timp ce primea 600 de dolari mită pentru aranjarea unei pedepse mai blânde într-un dosar penal. Femeia este bănuită de trafic de influență.

Экономическая академия Молдовы - Sputnik Moldova
Societate
Milioane pentru examene: Noi detalii oferite de CNA în dosarul de corupție de la ASEM

Acțiunile avocatei au fost denunțate la DGT Nord a CNA chiar de inculpata pe dosarul respectiv. În cadrul documentării cazului s-a stabilit că, la sfârșitul lunii mai 2018, apărătoarea, acționând în complicitate cu o persoană neidentificată, ar fi pretins și primit mijloace bănești ce nu i se cuvin, sub pretextul că are influență asupra procurorilor din cadrul Procuraturii municipiului Bălţi. 

Aceasta ar fi dat asigurări că procurorul de caz, în atribuțiile căruia intră examinarea, instrumentarea și reprezentarea acuzării de stat în instanța de judecată, va solicita aplicarea unei sancțiuni mai ușoare în privința inculpatei. Ca urmare a măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, avocata a fost prinsă în flagrant delict. Ea a fost reținută pentru 72 de ore, fiind bănuită de trafic de influență. Pentru acest gen de infracțiune, Codul Penal prevede o pedeapsă de până șase ani de închisoare.

Fluxul de știri
0