Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Gaburici merge la Kiev să discute problemele apărute între Moldova și Ucraina

© Sputnik / Miroslav RotariКирилл Габурич
Кирилл Габурич - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul moldovean al Economiei, Chiril Gaburici, va avea o întrevedere cu Volodymyr Kistion, co-președinte al Comisiei mixte interguvernamentale moldo-ucrainene în domeniul colaborării economice și comerciale.

CHIȘINĂU, 15 iunie – Sputnik. Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, va întreprinde o vizită de lucru la Kiev, în data de 18 iunie. Ministrul va fi însoțit de secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Vitalie Iurcu.

transport microbuse masini транспорт микроавтобусы машины - Sputnik Moldova
Societate
Veste bună pentru transportatorii din Moldova care merg în Ucraina

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei de la Chișinău, în cadrul vizitei, va fi organizată întrevederea Co-președinților Comisiei mixte interguvernamentale moldo-ucrainene în domeniul colaborării economice și comerciale. Părțile vor examina aspecte ale relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și Ucraina în domeniile economic, transportului, infrastructurii, mediului, sectorul energetic. De asemenea, vor fi discutate dificultățile existente în relațiile comercial-economice dintre două state și identificate soluții de reglementare a acestora.

Pentru intensificarea cooperării dintre Republica Moldova și Ucraina pe diferite domenii, ministrul Chiril Gaburici va avea întrevederi bilaterale cu prim-viceprim-ministrul Ucrainei, ministru al Dezvoltării Economice și Comerțului, Stepan Kubiv, și viceministrul Energeticii și Industriei Cărbunelui al Ucrainei, Natalia Boico.

Ultima ședință a Comisiei mixte interguvernamentale moldo-ucrainene în domeniul colaborării economice și comerciale a avut loc în 2017, la Odesa.

Fluxul de știri
0