Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Conflictele la locul de muncă, subiect de discuție în Parlament

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент заседание 11.03.2016
Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații au votat astăzi modificări la Codul Muncii care se referă la aplanarea conflictelor colective la locul de muncă.

CHIȘINĂU, 15 iunie – Sputnik. Conflictele colective de muncă vor fi soluționate în termene concrete stabilite de comisia de conciliere. Parlamentul de la Chișinău a votat, vineri, un proiect de lege cu privire modificarea și completarea Codului Muncii al Republicii Moldova, care reglementează procedura de conciliere a părților conflictului colectiv de muncă.

Oameni de afaceri - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Modificări la Codul Muncii. Îi vizează pe angajații care au un bolnav în familie

Potrivit prevederilor Codului Muncii în vigoare, procedura de conciliere se desfășoară între părțile conflictului, în cadrul unei comisii de conciliere. În cazul în care membrii comisiei de conciliere au ajuns la o înțelegere asupra revendicărilor înaintate de reprezentanții salariaților, comisia adoptă, în termen de cinci zile lucrătoare, o decizie obligatorie pentru părțile conflictului, pe care o remit acestora în termen de 24 ore din momentul adoptării.

În redacția în vigoare, Codul nu stabilește un termen limită pentru examinarea conflictului colectiv de muncă în cadrul comisiei respective.

Autorii proiectului de lege, un grup de deputați, au propus stabilirea unui termen concret de 10 zile lucrătoare pentru concilierea părților conflictului colectiv de muncă, cu posibilitatea de a prelungi termenul respectiv cu cel mult 5 zile lucrătoare.

Fluxul de știri
0