Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce vor păți patronii care vor angaja persoane ieșite din detenție

© Sputnik / Мирослав РотарьРабочее место
Рабочее место - Sputnik Moldova
Abonare
Agenții economici care vor angaja la lucru persoanele în vârstă de 50 ani şi peste, persoanele eliberate din detenţie, victimele traficului de fiinţe umane, victimele violenţei în familie, vor primi subvenții de la stat pentru compensarea parțială a salariilor.

CHIȘINĂU, 14 iunie – Sputnik. Agenții economici care vor angaja șomeri din grupurile sociale vulnerabile, inclusiv persoane cu dizabilități, ar putea primi subvenţii din partea statului pentru compensarea parţială a salariului acestora. Parlamentul a votat, joi, în lectură finală, proiectul de lege cu privire la promovarea ocupării forței de muncă.

Documentul prevede oferirea de subvenţii lunare în sumă egală cu 30 la sută din mărimea salariului mediu pe economie pentru anul precedent, pe un termen de 6 luni, pentru fiecare şomer angajat. Subvenţia se acordă în special pentru compensarea parţială a salariului şomerului angajat.

Уборка листьев - Sputnik Moldova
Societate
Decis: Șomerii vor munci pentru a justifica ajutorul social primit de la stat

Subvenţionarea locurilor de muncă este destinată şomerilor supuşi riscului de excluziune socială, cu scopul facilitării integrării acestora în câmpul muncii. Noile prevederi se referă la următoarele categorii de șomeri: persoanele în vârstă de 50 ani şi peste, persoanele eliberate din locurile de detenţie, victimele traficului de fiinţe umane, victimele violenţei în familie.

La fel, vor fi oferite subvenţii pentru crearea sau adaptarea locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilităţi, angajate cu contract individual de muncă, pe un termen nedeterminat. În aceste cazuri se va compensa 50 la sută din costurile necesare creării sau adaptării locului de muncă, suportate de către angajator, iar mărimea subvenţiei nu va depăşi cuantumul a 10 salarii medii lunare pe economie pentru anul precedent pentru fiecare loc de muncă creat sau adaptat.

Fluxul de știri
0