Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Lucruri ciudate se întâmplă în Parlamentul de la Chișinău

© Sputnik / Miroslav RotariȘedința Parlamentului 03.05.2018
Ședința Parlamentului 03.05.2018 - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații de la Chișinău mai au de muncit încă o lună, după care vor ieși în vacanța de vară care va dura până în toamnă.

CHIȘINĂU, 14 iunie – Sputnik. Deputații de la Chișinău s-au întrunit astăzi în ședință plenară. Pe ordinea zi a ședinței figurează mai multe proiecte de lege, printre care cel care se referă la modificarea acordării indemnizațiilor și altor prestații sociale pentru militari, angajații MAI, CNA, Concepția națională de dezvoltare a mass-media și proiectul de modificare a Codului Audiovizualului al Republicii Moldova.

Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Politică
Pe cine vor numi deputații joi într-o nouă funcție

Ședința a început la ora 10:00, iar înainte de aceasta unii deputați au donat sânge în cadrul campaniei dedicate Zilei Internaționale a Donatorului de Sânge, care este marcată astăzi, 14 iunie. 

Timp de aproape o oră și jumătate, deputații au dezbătut toate proiectele de lege care erau incluse pe ordinea de zi a ședinței plenare. Discuțiile s-au încheiat aproape de ora 11.30. Din motive neclare însă votul asupra acestor proiecte a fost stabilit pentru ora 13:00, așacă deputații și-au luat o pauză ciudată de o oră și jumătate. 

Cert este că din sala de ședințe a Parlamentului lipseau un șir de aleși ai poporului. Nici în prezidiul Parlamentului nu erau toți deputații. Ședința a fost prezidată doar de președintele Parlamentului Andrian Candu, iar vicepreședinții Vladimir Vitiuc și Valeriu Ghilețchi erau lipsă. 

La un moment dat, Andrian Candu a greșit numele unui deputat care urma să intervină cu o întrebare și s-a adresat către acesta cu ”domnul Vitiuc”, după care și-a cerut scuze și a declarat că ”îl aștept să vină odată în Parlament”, referindu-se la vecinul său din prezidiu – Vladimir Vitiuc.

Fluxul de știri
0