Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia începe în forță: Mondialul promite să fie extrem de captivant

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Trecere la banca de fotografiiRusia - Arabia Saudită
Rusia - Arabia Saudită - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Fotbaliștii ruși au învins selecționata Arabiei Saudite, în primul meci din cadrul Campionatului Mondial de Fotbal 2018. Scor final - 5-0.

CHIȘINĂU, 14 iun — Sputnik. Într-adevăr, înseamnă mult să pășești cu dreptul într-un turneu de asemenea calibru. Rușii anume așa au și făcut, reușind să depășească emoțiile din startul meciului, să le stăpânească și să le transforme într-un rezultat fluviu pe tabelă.

Deschiderea scorului, prin Yury Gazinsky, a venit repede avându-l la origine pe Aleksandr Golovin, tânărul jucător al rușilor, dorit de marile cluburi italiene.

Apoi Denis Cerîșev, legitimat la Villareal, a înscris în stil de mare maestru o bijuterie de gol.

Reușita lui Artyom Dziuba a fost imaginea-oglindă a primei faze de poartă — o nouă pasă perfectă a lui Golovin și o lovitură cu capul bine plasată. 

Cerîșev a recidivat înainte de căderea cortinei, cu altă execuție fantastică, la colțul lung, ridicând scorul la 4-0.

Și, de parcă asta ar fi fost puțin, Golovin transformă o lovitură liberă, spre deliciul numeroasei asistențe. Scor final — 5-0.

Rezultatul a confirmat prognoza carismaticului tehnician portughez, José Mourinho, care a spus: ”Naționala Rusiei va resimți o presiune enormă, ea joacă primul meci al turneului, o privește o lume întreagă. (…) Arabia Saudită, deși dispune de câțiva jucători talentați, este o echipă din altă realitate. Rusia este obligată să învingă”.

Dumitru Chitoroagă - Sputnik Moldova
În exclusivitate de la Moscova - Ultimele pregătiri pentru Campionatul Mondial de Fotbal

Gazdele au demonstrat spirit de echipă și o mare poftă de joc. Dar, de asemenea, câteva sclipiri de har.

Saudiții, la rândul lor, au ținut cu tot dinadinsul să arate că nu sunt un adversar ușor de bătut, ceea ce nu le-a prea reușit, în pofida faptului în unele faze jocul lor a fost tehnic și decis.

Până la urmă, a rămas în picioare o lege nescrisă a Mondialelor: ”Nici o țară gazdă nu pierde meciul de deschidere”.

Ba chiar, în majoritatea cazurilor, îl câștigă.

Rusia a făcut-o convingător.

Sărbătoarea sportului rege care, după cum este bine știut, se joacă pe goluri, a început rezultativ și promițător. Așteptăm ca fiesta să continue non-stop. De ce nu ar fi așa?

Chiar mâine ne așteaptă o partidă de zile mari, confruntarea inter-iberică Spania- Portugalia.

Fluxul de știri
0