Ocolind Rusia: În Turcia a fost inaugurat gazoductul TANAP

© Sputnik / Igor Zarembo / Accesați arhiva multimediaРаботник "Газпрома" на газохранилище
Работник Газпрома на газохранилище - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În provincia turcă Eskisehir a avut loc ceremonia de inaugurare a conductei de gaze Trans-Anatoliene (TANAP), care va transporta gaze naturale din Azerbaidjan în Turcia, iar de acolo în Europa.

CHIȘINĂU, 13 iunie — Sputnik. La ceremonia oficială de inaugurare a gazoductului TANAP care a avut loc în provincia turcă Eskisehir au participat Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei; Ilham Aliev, președintele Azerbaidjanului; Aleksandar Vučić, președintele Serbiei; Petro Poroșenko, președintele Ucrainei, precum și Mustafa Akinci, liderul nerecunoscutei Republici Turce a Ciprului de Nord, precum și miniștri ai Energeticii din câteva țări, conducători ai companiilor energetice.

Nord Stream - Sputnik Moldova
SUA ar putea impune sancțiuni împotriva „Nord Stream 2”

„Proiectul TANAP este rezultatul unei colaborări multilaterale. Voința politică a accelerat realizarea acestui proiect. Acesta va fi cel mai mare gazoduct spre Europa. În iunie 2019 intenționăm să relizămm prima livrare de gaze naturale către Grecia prin intermediul acestei conducte. Proiectul va oferi locuri de muncă pentru 10 mii de persoane", a spus Erdogan la ceremonia de inaugurare.

Proiectul „Coridorul sudic de gaze" (TANAP este parte din acest proiect) este extrem de important din punctul de vedere al diversificării și securității aprovizionării energetice a Turciei și a țărilor Uniunii Europene și prevede livrarea gazelor prin gazoductul din Caucazul de Sud, TANAP și TAP. TANAP presupune livrarea gazelor în Turcia și Europa în cadrul etapei a doua de exploatare a zăcământului de la Șah Deniz. Conducta a fost construită pe teritoriul Turciei și va fi conectată la conducta Trans-Adriatică (TAP).

Capacitatea conductei TANAP va fi de 16 miliarde metri cubi pe an.

Fluxul de știri
0