Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

SUA ar putea impune sancțiuni împotriva „Nord Stream 2”

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaNord Stream
Nord Stream - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În cazul în care proiectul gazoductului va fi realizat, autoritățile americane ar putea aplica măsuri de penalizare.

CHIȘINĂU, 19 mai — Sputnik. Adjunctul directorului departamentului energeticii a Departamentului de Stat al SUA, Sandra Oudkirk, a declarat că Washingtonul intenționează să împiedice realizarea proiectului Nord Stream — 2, scrie Spiegel.

Angela Merkel und Donald Trump bei G20-Gipfel in Hamburg - Sputnik Moldova
Incredibil: Majoritatea germanilor se distanțează de SUA - iată motivul

Într-un discurs rostit la Berlin, Oudkirk a anunțat că SUA nu exclud introducerea unor sancțiuni împotriva „Nord Stream — 2", însă speră că nu se va ajunge la măsuri restrictive.

"Ne-am bucura dacă acest proiect nu s-ar realiza", a subliniat oficialul american.

Fiind întrebată de jurnaliști dacă poziția SUA este legată cu dorința de a livra în Europa gazul lichefiat american, Oudkirk a răspuns că Washingtonul se conduce de rațiuni geopolitice și energetice.

Proiectul "Nord Stream 2" presupune construcția a două linii a gazoductului cu o capacitate de transportare de 55 miliarde de metri cubi pe an, din Rusia spre Germania, prin Marea Baltică.

O țara bogată din UE, în căutare disperată de lucrători>>>

Împotriva acestui proiect se pronunță câteva state, în special Ucraina, care are temeri că va rămâne fără venituri din contul taxelor pentru tranzitul gazului rusesc. Liderii Letoniei, Lituaniei și Poloniei, la rândul lor, consideră că acest proiect este unul eminamente politic.

Fluxul de știri
0